Jak zrobić miód nasączony konopiami indyjskimi - przepis na miód z ziół, który zasługuje na każdą kuchnię

blog_2

Czy kiedykolwiek czułeś się euforycznie cudownie polewany miodem na zbyt ugotowanych chrupiących tostach?

A co powiesz na posmarowanie nim naleśników? Nie, mieszanie go w jogurcie i płatkach śniadaniowych z masłem orzechowym jest najlepszym doświadczeniem życiowym.

A już rozsmarowanie go na pełnoziarnistym, miodowym cieście do pizzy to też zabójczy przepis.

Ale słyszałem też, że marynaty w miodzie nie mają sobie równych.

Czy zauważyliście, jak lepka konsystencja miodu sprawia, że każdy przepis smakuje inaczej niż w pudełku?

Cóż, taka jest głębia tego najsilniejszego nektaru na ziemi.

Ale czy wiesz, że to Ty możesz być "pszczołą" w swoim domu?

Nie udało się?

Tak! Podobnie jak pszczoły, możesz zrobić swój miód dzięki temu postowi z przepisem.

Druga najlepsza część słuzyć sobie smaczny traktat jest - ty no możesz bałaganić je up! Jest tylko jeden kierunek poruszać się z ten przepisem- ruszać się naprzód nawet jeśli jesteś noob gotowania.

Ale poczekaj na najlepszą część przepisu.

Oto ona. Użyjemy marihuany jako naszego nektaru, aby uzyskać jeden z najbardziej smakowitych miodów w naszym życiu.

Jeśli jesteś ćpunem - gratulacje - będziesz miał jeszcze jeden sposób na zażywanie swojej dziennej dawki marihuany - i zgadnij co - jest to o wiele zdrowsze niż palenie i o wiele bardziej autentyczne, jeśli chcesz zaimponować swojemu otoczeniu.

Więc, przygotujmy trochę miodu z konopi, kochanie!

SPIS TREŚCI

  • Przepis na miód z konopi
  • Dekarboksylacja pączków konopi - najważniejszy krok
  • Dekarboksylacja - uwolnienie THCa w dwóch prostych krokach
  • Jak zrobić miód z konopi - osłodzenie swojej książki kucharskiej przepisem na miód z konopi
  • Przepis - gotowanie najlepszego miodu z konopi
  • Dobra! Więc, miód z konopi zaznaczony. Ale czy można zrobić miód CBD?
  • Gdzie można używać miodu z konopi?

Przepis na miód z konopi

Wiem, że nie możesz się doczekać, aż wystrzelę na twoją twarz algorytm miodu z konopi, ale każda sekunda jest warta czekania, kiedy omawiamy rzeczy w osobliwej kolejności.

Tak więc, oto pierwszy znacznik w kolejności.

Dekarboksylacja pączków konopi - najważniejszy krok

Decar-booty-late co? Haha! To jest "dekarboksylan".

Teraz pewnie zastanawiacie się, co to do cholery jest.

Jeśli jesteś doświadczonym użytkownikiem marihuany, już dekarboksylujesz bud - dosłownie za każdym razem, kiedy palisz.


Jak to się dzieje?

Pączek marihuany w twojej fajce to surowy kwiat, który zawiera kwaśny Tetrahydrokannabinol (THCA).

Jest to kwas niepsychoaktywny. Jeśli wciągasz trawkę do gardła bez jej spalania, marihuana jest niczym innym jak zwykłym kawałkiem trawy.

Ale palenie rozpala te kwaśne chemikalia i przekształca je w Tetrahydrokannabinol - THC.

Teraz mówimy. THC to dziecko, które rozpala twój ogień. To materiał psychoaktywny, który daje ci uniwersalną, podnieconą jazdę.

Podobnie, kiedy przygotowujemy przepis na miód z dodatkiem konopi, musimy podgrzać pączki, aby wycisnąć z nich THC.

Musimy dodać wystarczająco dużo ciepła, aby przekształcić THCa w THC i wystarczająco mało, aby nie rozproszyć związku psychotropowego z rośliny.

Proces równoważenia nazywany jest dekarboksylacją, a teraz możesz pochwalić się swoją wiedzą wśród przyjaciół i krewnych. Na zdrowie!

Nie, nie! Nie mówię, żebyś podgrzewał pączki marihuany za pomocą swojej fajki. Wysadzisz wszystkie buds i nie będziesz miał nic do gotowania :/.

Więc, jak dekarboksylować? Jak oddzielić pszenicę od plew (nie bierzcie moich słów dosłownie)?

Dekarboksylacja - uwolnienie THCa w dwóch prostych krokach

1. Rozłóż pąki marihuany na blasze do pieczenia i umieść ją w piekarniku. Ustaw temperaturę pomiędzy 210 stopni a 230 stopni Fahrenheita.

Uwaga:

punkt odparowania konopi jest 320 stopni. To jest, gdy pączek zaczyna tracić swój kolor, zapach i właściwości smakowe. Tak więc, musimy być trochę ostrożni podczas ustawiania temperatury. Niższa temperatura może opóźnić proces, ale nie zabije cenne pot.

2. Podgrzewać sprawę przez co najmniej pół godziny do 40 minut. Nie zapomnij odwrócić go do góry nogami.

Uwaga:

Chcemy się upewnić, że ugotowaliśmy naszą marihuanę równomiernie we wszystkich punktach. I, oczywiście, to daje nam najsilniejszą formę. Dowiedz się więcej o marihuanie tutaj.

Ugh! Dekarboksylacja testuje moją cierpliwość za każdym razem. Naprawdę długi i nudny proces. Sprawdziłby też twoją!

To jest właśnie ten haczyk - powód, dla którego nazywam go najbardziej żmudnym, ale niezbędnym etapem.

Teraz, kiedy mamy to już za sobą, wskoczmy szybko do pociągu z przepisami i dajmy naszym ustom coś do powiedzenia!


Jak zrobić miód z konopi - osłodzenie książki z przepisami dzięki przepisowi na miód z konopi.

Składniki

  • 7 do 8 gramów Twojej ulubionej odmiany marihuany
  • 1 filiżanka miodu (organicznego, bez sztucznych dodatków)

Jeśli chcesz zrobić więcej miodu, możesz dostosować proporcje. Użyj 7-8 gramów dekarboksylowanej puli na jedną filiżankę miodu.

Sprzęt

  • Garnek lub naczynie do gotowania
  • Sznurek
  • Kwarta mason szczelny słoik.

Przepis - gotowanie najlepszego miodu z konopi

#Krok 1: Weź chustę, umieść w niej podgrzaną marihuanę, zawiń ją i zawiąż przy pomocy sznurka.

* Nie używaj gumki ani nici do wiązania. Zamierzamy podgrzać paczkę. W ten sposób gumka się stopi.

#Krok 2: Włóż zawiniętą chustę serowarową do słoika.

*Możesz użyć słoika pintowego lub półintowego, jeśli nie masz słoika kwartowego.*

#Krok 3:Wlej do słoika jedną filiżankę miodu.

*Upewnij się, że nie rozlewasz. Weź również pod uwagę proporcje odmierzania.

#Krok 4: Umieść mieszankę w słoiku mason na crockpot.

*Możesz również użyć wolnowaru zamiast crockpota. Wszystkie naczynia do gotowania na parze są wolnowarami. Ale nie jestem zbyt pewna, czy jest tak samo w drugą stronę.

#Krok 5: Wlej wodę do crockpota, aż mieszanka miodu i marihuany zostanie całkowicie nią otoczona.

*Powtarzam, nie przepełniaj garnka. Nie chcemy, żeby cały słoik się w nim zanurzył.

#Krok 6: Zamknij pokrywę crackpot.

*Prawidłowo nałóż pokrywkę. Mały otwór może zniechęcić do jakości naszego przepisu.*.


#Krok 7: Reguluj temperaturę w garnku, aż osiągniesz najniższy poziom i gotuj przez 8 godzin.

*Chcemy zachować teksturę naszego miodu z chwastów. Ogólnie rzecz biorąc, gotowanie przez 8 godzin wykazało idealną wydajność.*

#Krok 8: To nie jest koniec, dopóki się nie skończy. Musisz sprawdzić mieszaninę co 2 godziny. Otwórz pokrywę i zobacz, czy ciśnienie jest w porządku. Zrób to cztery razy w ciągu ośmiu godzin.

*Otwieranie i zamykanie pokrywy słoika pomoże nam pozbyć się ciśnienia, które buduje się w środku. Niekontrolowane ciśnienie może złamać słoik i zepsuć przepis. Nie chcemy, aby to się stało z naszym ukochanym miodem. I tak, nie zapomnij dokręcić z powrotem pokrywki.

#Krok 9: Po pieczeniu bic przez 8 godzin, możesz wyłączyć piec i pozwolić mieszance ostygnąć.

*Można albo pozwolić mu ostygnąć w crockpot lub dostać go z miejsca i zaparkować go pod wentylatorem. I tak- uważaj na swoje ręce.*

#Krok 10: Dotknij słoika dopiero wtedy, gdy poczujesz, że ostygł. Kiedy miód osiągnie równowagę (ostygnie), możesz go dotknąć i zdjąć chustę z materii.

*Możesz użyć łyżki, aby wyciągnąć serek z pysznie łagodnego koloru miodu. Możesz również użyć ciemnego lub przezroczystego miodu.

#Krok 11: Zgnieć i zmiażdż owiniętą tkaninę serowarową, aby wydobyć jak najwięcej złotego pyłu.

*Proszę używać rękawic kuchennych, aby zachować higienę.*

#Krok 12:Nasz miód z konopi jest gotowy do użycia. Ponieważ jest już w szczelnym słoiku - oczyść jego ścianki i przechowuj go w lodówce lub chłodnym, mrocznym miejscu, aby nie złapał wilgoci.

*Nie wyrzucaj ściereczki. Możesz użyć go jako dip do kawy lub herbaty, aby mieć kopiącą odświeżającą sesję przekąskową.*

To jest to. Nauka o rakietach jest skończona.

Ok! Tak więc, miód z konopi zaznaczony. Ale czy możesz zrobić miód CBD?

No cóż, oczywiście. Można!

Wszystko zależy od szczepu, który się gotuje.

Nie wszystkie szczepy są równe. Niektóre są zbyt rekreacyjne (wysoki poziom THC).

*Oops! Mam nadzieję, że władza federalna nas nie podsłuchuje.

A niektóre szczepy mają wartości terapeutyczne (wysokie CBD).

Oto lista efektów, jakie wywołują różne rodzaje marihuany różniące się składem THC i CBD.

#1 Jeśli odmiana marihuany ma jeden procent lub mniej niż jeden procent THC

, nasz przepis na miód ziołowy jest bezpieczny dla dzieci i dorosłych - oczywiście dotyczy to również nas. Z takim produktem nic nie poczujemy.

#2 Jeśli zawartość THC w odmianie marihuany wynosi od jednego do pięciu procent

, nasz przepis na miód marihuanowy może mieć działanie zniewalające dla mózgu. Jest to całkowicie subiektywne i różni ludzie reagują inaczej, w zależności od ich wcześniejszych doświadczeń.

#3 Jeśli zawartość THC w odmianie konopi wynosi od pięciu do dziesięciu procent

, nasz przepis na miód może wywołać łagodny stan euforyczny. Ponownie, jest to bardzo subiektywne, a twardzi tokersi mogą go opróżnić bez ruchu trzepaczką.

#4 Jeśli zawartość THC w odmianie marihuany wynosi od dziesięciu do piętnastu procent

, będziesz przemierzał miasto, nie wychodząc z domu.

#5 Jeśli zawartość THC w odmianie marihuany wynosi powyżej 15 procent

, nasz przepis na miód z konopi jest niczym innym jak Nimbusem 2000 - latającą miotłą Harry'ego Pottera, która daje możliwość ucieczki. Uniwersalnie. Daj pożegnalny pocałunek rzeczywistości i mknij dookoła świata.

#6 I wreszcie, jeśli Twoja odmiana marihuany ma więcej CBD niż THC, jesteś na dobrej drodze do uzyskania wysoce terapeutycznej mieszanki dla siebie i swoich bliskich. I tak, nie naćpasz się dzięki niej.


Gdzie możesz użyć miodu z konopi?

Pytanie wydaje się lekko niestosowne.

Powinno brzmieć - gdzie nie można używać miodu z konopi?

Jako słodzik, do napojów, jako polewa, posypany jak glazura na grillach.

Możesz być tak kreatywny, jak tylko chcesz, nie ma żadnych ograniczeń - miód świetnie komponuje się z różnymi kuchniami i deserami.

W rzeczywistości, podobnie jak masło kannabutowe, miód z dodatkiem marihuany może stać się nową podstawą Twojego śniadania, lunchu i kolacji.

Ponieważ miód jest naturalnie lepszą alternatywą dla cukru, będziesz również dbał o zdrowie glukozy.

Połączenie marihuany i miodu to jeszcze lepsze połączenie, które może odeprzeć wiele zaburzeń.

Po co więc ta długa przerwa? Podejdź do swojej kuchni i zacznij działać. Kto wie? Zioło w twoim ogrodzie umiera, aby spotkać swój dawno utracony miód. Nigdy nie wiadomo z tymi nieżywymi istotami? *Shrugged*

Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 12 Średnia: 4.1]