Gofry z dodatkiem marihuany - tata pysznych przepisów na gofry z trawką

blog_2

Gofry to wszystko, czego potrzebujesz, by stać się mistrzem swojego dnia.

Ale jeśli są to gofry na bazie konopi - możesz spożywać klasyczny przysmak śniadaniowy o każdej porze dnia.

Śniadanie. Kolacja. Deser - gofr na bazie konopi jest w stanie zadowolić Twoje kubki smakowe, niezależnie od tego, kiedy go zjesz.

Począwszy od uporania się z dziennym wyzwaniem, po opanowanie zdrowego snu po długim męczącym dniu, od zarezerwowania energii dla umysłu i ciała na pozostały dzień, po super-nocno-goodowe sesje z małżonkiem - gofr z dodatkiem konopi może być po prostu zdrowym, ulubionym posiłkiem.

WSZYSTKO, CO DAJE HAJ, NIE JEST BEZ SMAKU - NIEKTÓRE SĄ ZŁE. A NIEKTÓRE TO GOFRY Z MARIHUANĄ

Wiele konopi i przepisy na zioło często kończy się źle smakując.

Skunky- dokładnie mówiąc.

Ale kto by się tym przejmował? Każdy będzie chciał cieszyć się intensywnymi falami euforii, jeśli to właśnie przynoszą złe smaki.

Ale dlaczego rezygnować z doskonałego smaku na rzecz euforii, albo dlaczego rezygnować z euforii na rzecz lepszego smaku?

Nie powinieneś tego robić, dopóki istnieje przepis na gofry z ziół.

Wafle z zioła mają różne plany dla płatów czołowych twojego mózgu, które kontrolują doznania smakowe.

Dzięki takiemu przepisowi możesz zyskać wytrawność i euforię jednocześnie, co będzie strzałem w dziesiątkę dla Twojej psychiki.


SPIS TREŚCI

  • PRZYRZĄDZANIE GOFRA Z CANNA-WAFFLE
  • Przygotowanie do gofra z konopi - zrobienie masła kannabidiolowego
  • PROCES WYTWARZANIA MASŁA KANNABINOIDOWEGO
  • PRZEPIS NA GOFRY Z MARIHUANĄ
  • ALE TO NIE KONIEC
  • Zastrzeżenie

ROBIENIE GOFRA Z CANNA-WAFFLE

Możesz zrobić canna-waffle z gofrów, używając jedynie najważniejszego składnika - cannabutter.

Cannabutter jest niczym innym jak częstym zamiennikiem masła, które jest używane do robienia cannabis edibles.

Zanim przystąpisz do tworzenia przepisu na gofry z dodatkiem marihuany, upewnij się, że masz masło kannabinoidalne, aby "zneutralizować swoje kuchenne półki".

Dla Twojej wygody- pokryjemy przepis na cannabutter również.

Przygotowania do gofrów z konopiami indyjskimi- robienie cannabutter

SKŁADNIKI

  • 1 filiżanka solonego masła
  • 5-7 gramów odmiany marihuany (według upodobań)

WARSTWY DO PIECZENIA

  • Mała do średniej wielkości miska
  • Mały do średniej wielkości rondel
  • Szpatułka
  • Filtry do kawy/chusteczki/ręczniki papierowe

PROCES PRZYGOTOWANIA MASŁA KANNABINOIDOWEGO

  1. Włóż osolone masło do rondla.
  2. Podgrzej je na małym ogniu, aby się roztopiło.
  3. Weź zmielone odmiany i ubij je na drobny proszek.
  4. Gdy masło się roztopi, dodaj te drobne sproszkowane pąki chwastów do masła.
  5. Użyj szpatułki do mieszania i tworzenia spójnej mieszaniny.
  6. Gotować na wolnym ogniu w temperaturze poniżej punktu wrzenia. Niech pęcherzyki wyskakują stabilnie z roztworu. Zastosuj niskie ciepło przez prawie 45 minut.
  7. Podczas gdy mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, mieszaj ją, aby masło się nie przypaliło.
  8. Przykryj miskę ściereczką lub filtrem do kawy.
  9. Wlać masło na ściereczkę i odcedzić. Poczekaj, aż płyn osiądzie w misce poniżej. Możesz użyć również ręcznika papierowego, jednak podczas odcedzania wchłonie on trochę masła. Więc, będzie strata w produkcji cannabutter.
  10. Użyj szpatułki do przepchnięcia maksymalnej ilości masła przez filtry, ponieważ każda kropla cannabutter jest cenna.
  11. Wyrzuć resztki roślinne złapane w cheesecloth.
  12. Umieść miskę z cannabutter na co najmniej godzinę w lodówce w celu zestalenia.
  13. Teraz Twoje cannabutter jest gotowe do użycia. Możesz użyć całego cannabutter lub jego kawałki, jak na swoje potrzeby.

Teraz, gdy mamy najbardziej istotny składnik gotowy do zioło-waffle, nasza praca jest już w połowie zrobiona.

Tak więc, bez dalszego zastanawiania się, szybko przejdźmy do robienia i chwytania naszych przepysznych- super-wyśmienitych gofrów z konopi.

SKŁADNIKI
  • Dwa jajka
  • ½ szklanki masła kajmakowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 filiżanki mąki samorozpuszczalnej
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki ciepłego mleka
  • 1 łyżka stołowa cukru granulowanego
WARSTWA DO PIECZENIA
  • Trzepaczka
  • Gofrownica
  • Duża miska
  • Nieprzywierający spray do gotowania
  • Łopatka



PRZEPIS NA GOFRY CANNA

  1. Rozpocznij od rozgrzania gofrownicy. Podgrzewanie gofrownicy jest kluczem do doskonałych gofrów. Możesz utrzymywać temperaturę na poziomie 400 stopni Fahrenheita.

    *Ma to na celu zapewnienie, że robisz i serwujesz jedne z najbardziej chrupiących i smacznych gofrów. Eksperci twierdzą, że światła na gofrownicy mogą być mylące. Powinieneś co najmniej 15 do 20 minut przed umieszczeniem pierwszego ciasta. Wstępne podgrzewanie sprawi, że gofry będą brązowe i przypieczone w każdym zakamarku.
  2. Umieść jajka w dużej misce. Postaraj się, aby były puszyste.

    *Możesz ubić białko używając elektrycznej lub ręcznej trzepaczki do jajek. Ubijanie wprowadza do jajka pęcherzyki powietrza, które w efekcie dają puszysty roztwór jajeczny.*
  3. Puszyste ubite jajka polewamy wodą lub mlekiem.

    *Mleko nadaje waflowi mdły i lekko słodkawy smak. Woda jest dobrym substytutem mleka, jednak dodaje nieco mniej tekstury i smaku w porównaniu do mleka.*
  4. Dodaj roztopione cannabutter z cukrem i solą na mieszankę.

    *Podobnie jak masło, cannabutter doda słonej i pikantnej złożoności w smaku gofra. Przyniesie również wyjątkową teksturę. Użyj cukru i soli zgodnie z twoimi potrzebami smakowymi.
  5. Skrop mżawką trochę esencji waniliowej na mieszance.

    *Waniliowa esencja ponownie tworzy fantastyczny smak. Nie tylko smak, ale dodaje gofrowi aromatycznego blasku.*
  6. Rozsypać odrobinę proszku do pieczenia na wierzch mieszanki.

    *Proszek do pieczenia sprawia, że gofry osiągają ulubiony kształt. Proszek do pieczenia sprawia, że gofry rosną i stają się delikatne i puszyste.*
  7. Posyp go mąką uniwersalną.

    *Mąka uniwersalna jest jednym z podstawowych składników gofrów, jeśli chcesz uzyskać zrównoważoną teksturę. Możesz również dodać mąkę pełnoziarnistą, jeśli chcesz, aby tekstura była nieco cięższa*.
  8. Wymieszaj całość.

    *Odpowiednio mieszamy mieszankę, ponieważ chcemy utrzymać stałą temperaturę całej objętości. W ten sposób upewnimy się, że nie przegrzewamy żadnej części roztworu i że mieszanina jest gładka.
  9. Spryskać delikatną warstwą nieklejącego się olejem do gotowania na rozgrzanej gofrownicy.

    *Pokrycie gofrownicy nieprzywierającym olejem spożywczym to nic innego jak natłuszczenie, które zapobiega przywieraniu do niej masy.*
  10. Piec gofry przez pięć do ośmiu minut, jeśli próbujesz cieńszych gofrów. Piec do momentu, aż staną się złotobrązowe. Nie musisz obracać gofra. Pozostaw go w takiej postaci.

    *Grubsze ciasto, jak w przypadku gofrów belgijskich, wymaga więcej czasu na upieczenie. *
  11. Gofry z dodatkiem marihuany są gotowe do podania. Podawaj je na gorąco z małym widelcem i tadah! Jesteście gotowi na ulubioną przekąskę.

ALE TO NIE KONIEC

Czytaj dalej, jeśli masz ochotę na dzikie eksperymenty lub dodawanie unikalnych dodatków, aby przekształcić łatwy przepis na gofry w najlepszy przepis na gofry.

Najbardziej ekscytującą częścią gofrów jest to, że każda polewa wspaniale się z nimi komponuje - nie jestem pewien, czy polewy sprawiają, że gofry smakują lepiej, czy też gofry sprawiają, że każda polewa jest warta swojej ceny.

Syrop klonowy jest jedną z najbardziej popularnych polew, która dodaje gofrowi czystą, ale wyrafinowaną nutę karmelu, śliwek i wanilii.

Jeśli nie masz obsesji na punkcie porządku - możesz również dodać syropy do naleśników. Jednak smakują one wyjątkowo słodko i nie są tak skomplikowane jak klonowe, poza tym, że wyczuwalne są w nich sztuczne aromaty.

Aby dodać więcej słodyczy i nieco metalicznego posmaku, posypcie je cukrem pudrem lub sosem czekoladowym na bazie kakao.

Bita śmietana z wanilią może również dodać nieziarnistej tekstury.

Oto haczyk dotyczący polew - nie ma odmierzonej ilości polew.

Dodaj tyle, ile chcesz - więcej lub mniej - w zależności od tego, co podpowie Ci Twój kubek smakowy.

Możesz również wysadzić swój umysł w powietrze uzupełniając dodatki w oparciu o swoją kreatywność.

Odkryj swoje kreatywne ograniczenia, eksperymentuj z niesamowitymi pomysłami i zasmakuj w najróżniejszych kubkach smakowych dzięki pysznym gofrom z dodatkiem konopi.

Zrzeczenie się odpowiedzialności

Działanie marihuany różni się w zależności od osoby.

Dlatego zanim wprowadzisz je do swojego organizmu, dobrze jest poznać szczegóły dotyczące ich stężenia i działania w organizmie.

Nie wahaj się skorzystać z pomocy swoich doradców medycznych, ponieważ mogą oni przepisać ci optymalną dawkę.

Zalecamy również powstrzymanie się od używania marihuany, jeśli przepisy prawne obowiązujące w twoim kraju piętnują marihuanę i nie pozwalają na jej spożywanie.

Wstrzymywanie się z chęcią posiadania marihuany może przynieść ci zwycięstwo za jakiś czas (kilka lat), ponieważ większość stanów w USA zniosła zakaz używania medycznej marihuany.

Kto wie - lekka cierpliwość, na razie, wynagrodzi ci legalną konsumpcję marihuany przez całe życie.


Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 1 Average: 5]