Gofry to wszystko, czego potrzebujesz, by stać się mistrzem swojego dnia.
Ale jeśli są to gofry na bazie konopi - możesz spożywać klasyczny przysmak śniadaniowy o każdej porze dnia.
Śniadanie. Kolacja. Deser - gofr na bazie konopi jest w stanie zadowolić Twoje kubki smakowe, niezależnie od tego, kiedy go zjesz.
Począwszy od uporania się z dziennym wyzwaniem, po opanowanie zdrowego snu po długim męczącym dniu, od zarezerwowania energii dla umysłu i ciała na pozostały dzień, po super-nocno-goodowe sesje z małżonkiem - gofr z dodatkiem konopi może być po prostu zdrowym, ulubionym posiłkiem.
WSZYSTKO, CO DAJE HAJ, NIE JEST BEZ SMAKU - NIEKTÓRE SĄ ZŁE. A NIEKTÓRE TO GOFRY Z MARIHUANĄ
Wiele konopi i przepisy na zioło często kończy się źle smakując.
Skunky- dokładnie mówiąc.
Ale kto by się tym przejmował? Każdy będzie chciał cieszyć się intensywnymi falami euforii, jeśli to właśnie przynoszą złe smaki.
Ale dlaczego rezygnować z doskonałego smaku na rzecz euforii, albo dlaczego rezygnować z euforii na rzecz lepszego smaku?
Nie powinieneś tego robić, dopóki istnieje przepis na gofry z ziół.
Wafle z zioła mają różne plany dla płatów czołowych twojego mózgu, które kontrolują doznania smakowe.
Dzięki takiemu przepisowi możesz zyskać wytrawność i euforię jednocześnie, co będzie strzałem w dziesiątkę dla Twojej psychiki.
SPIS TREŚCI
- PRZYRZĄDZANIE GOFRA Z CANNA-WAFFLE
- Przygotowanie do gofra z konopi - zrobienie masła kannabidiolowego
- PROCES WYTWARZANIA MASŁA KANNABINOIDOWEGO
- PRZEPIS NA GOFRY Z MARIHUANĄ
- ALE TO NIE KONIEC
- Zastrzeżenie
ROBIENIE GOFRA Z CANNA-WAFFLE
Możesz zrobić canna-waffle z gofrów, używając jedynie najważniejszego składnika - cannabutter.
Cannabutter jest niczym innym jak częstym zamiennikiem masła, które jest używane do robienia cannabis edibles.
Zanim przystąpisz do tworzenia przepisu na gofry z dodatkiem marihuany, upewnij się, że masz masło kannabinoidalne, aby "zneutralizować swoje kuchenne półki".
Dla Twojej wygody- pokryjemy przepis na cannabutter również.
Przygotowania do gofrów z konopiami indyjskimi- robienie cannabutter
SKŁADNIKI
- 1 filiżanka solonego masła
- 5-7 gramów odmiany marihuany (według upodobań)
WARSTWY DO PIECZENIA
- Mała do średniej wielkości miska
- Mały do średniej wielkości rondel
- Szpatułka
- Filtry do kawy/chusteczki/ręczniki papierowe
PROCES PRZYGOTOWANIA MASŁA KANNABINOIDOWEGO
- Włóż osolone masło do rondla.
- Podgrzej je na małym ogniu, aby się roztopiło.
- Weź zmielone odmiany i ubij je na drobny proszek.
- Gdy masło się roztopi, dodaj te drobne sproszkowane pąki chwastów do masła.
- Użyj szpatułki do mieszania i tworzenia spójnej mieszaniny.
- Gotować na wolnym ogniu w temperaturze poniżej punktu wrzenia. Niech pęcherzyki wyskakują stabilnie z roztworu. Zastosuj niskie ciepło przez prawie 45 minut.
- Podczas gdy mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, mieszaj ją, aby masło się nie przypaliło.
- Przykryj miskę ściereczką lub filtrem do kawy.
- Wlać masło na ściereczkę i odcedzić. Poczekaj, aż płyn osiądzie w misce poniżej. Możesz użyć również ręcznika papierowego, jednak podczas odcedzania wchłonie on trochę masła. Więc, będzie strata w produkcji cannabutter.
- Użyj szpatułki do przepchnięcia maksymalnej ilości masła przez filtry, ponieważ każda kropla cannabutter jest cenna.
- Wyrzuć resztki roślinne złapane w cheesecloth.
- Umieść miskę z cannabutter na co najmniej godzinę w lodówce w celu zestalenia.
- Teraz Twoje cannabutter jest gotowe do użycia. Możesz użyć całego cannabutter lub jego kawałki, jak na swoje potrzeby.
Teraz, gdy mamy najbardziej istotny składnik gotowy do zioło-waffle, nasza praca jest już w połowie zrobiona.
Tak więc, bez dalszego zastanawiania się, szybko przejdźmy do robienia i chwytania naszych przepysznych- super-wyśmienitych gofrów z konopi.
SKŁADNIKI
- Dwa jajka
- ½ szklanki masła kajmakowego
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 filiżanki mąki samorozpuszczalnej
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki ciepłego mleka
- 1 łyżka stołowa cukru granulowanego
WARSTWA DO PIECZENIA
- Trzepaczka
- Gofrownica
- Duża miska
- Nieprzywierający spray do gotowania
- Łopatka
PRZEPIS NA GOFRY CANNA
- Rozpocznij od rozgrzania gofrownicy. Podgrzewanie gofrownicy jest kluczem do doskonałych gofrów. Możesz utrzymywać temperaturę na poziomie 400 stopni Fahrenheita.
*Ma to na celu zapewnienie, że robisz i serwujesz jedne z najbardziej chrupiących i smacznych gofrów. Eksperci twierdzą, że światła na gofrownicy mogą być mylące. Powinieneś co najmniej 15 do 20 minut przed umieszczeniem pierwszego ciasta. Wstępne podgrzewanie sprawi, że gofry będą brązowe i przypieczone w każdym zakamarku. - Umieść jajka w dużej misce. Postaraj się, aby były puszyste.
*Możesz ubić białko używając elektrycznej lub ręcznej trzepaczki do jajek. Ubijanie wprowadza do jajka pęcherzyki powietrza, które w efekcie dają puszysty roztwór jajeczny.* - Puszyste ubite jajka polewamy wodą lub mlekiem.
*Mleko nadaje waflowi mdły i lekko słodkawy smak. Woda jest dobrym substytutem mleka, jednak dodaje nieco mniej tekstury i smaku w porównaniu do mleka.* - Dodaj roztopione cannabutter z cukrem i solą na mieszankę.
*Podobnie jak masło, cannabutter doda słonej i pikantnej złożoności w smaku gofra. Przyniesie również wyjątkową teksturę. Użyj cukru i soli zgodnie z twoimi potrzebami smakowymi. - Skrop mżawką trochę esencji waniliowej na mieszance.
*Waniliowa esencja ponownie tworzy fantastyczny smak. Nie tylko smak, ale dodaje gofrowi aromatycznego blasku.* - Rozsypać odrobinę proszku do pieczenia na wierzch mieszanki.
*Proszek do pieczenia sprawia, że gofry osiągają ulubiony kształt. Proszek do pieczenia sprawia, że gofry rosną i stają się delikatne i puszyste.* - Posyp go mąką uniwersalną.
*Mąka uniwersalna jest jednym z podstawowych składników gofrów, jeśli chcesz uzyskać zrównoważoną teksturę. Możesz również dodać mąkę pełnoziarnistą, jeśli chcesz, aby tekstura była nieco cięższa*. - Wymieszaj całość.
*Odpowiednio mieszamy mieszankę, ponieważ chcemy utrzymać stałą temperaturę całej objętości. W ten sposób upewnimy się, że nie przegrzewamy żadnej części roztworu i że mieszanina jest gładka. - Spryskać delikatną warstwą nieklejącego się olejem do gotowania na rozgrzanej gofrownicy.
*Pokrycie gofrownicy nieprzywierającym olejem spożywczym to nic innego jak natłuszczenie, które zapobiega przywieraniu do niej masy.* - Piec gofry przez pięć do ośmiu minut, jeśli próbujesz cieńszych gofrów. Piec do momentu, aż staną się złotobrązowe. Nie musisz obracać gofra. Pozostaw go w takiej postaci.
*Grubsze ciasto, jak w przypadku gofrów belgijskich, wymaga więcej czasu na upieczenie. * - Gofry z dodatkiem marihuany są gotowe do podania. Podawaj je na gorąco z małym widelcem i tadah! Jesteście gotowi na ulubioną przekąskę.
ALE TO NIE KONIEC
Czytaj dalej, jeśli masz ochotę na dzikie eksperymenty lub dodawanie unikalnych dodatków, aby przekształcić łatwy przepis na gofry w najlepszy przepis na gofry.
Najbardziej ekscytującą częścią gofrów jest to, że każda polewa wspaniale się z nimi komponuje - nie jestem pewien, czy polewy sprawiają, że gofry smakują lepiej, czy też gofry sprawiają, że każda polewa jest warta swojej ceny.
Syrop klonowy jest jedną z najbardziej popularnych polew, która dodaje gofrowi czystą, ale wyrafinowaną nutę karmelu, śliwek i wanilii.
Jeśli nie masz obsesji na punkcie porządku - możesz również dodać syropy do naleśników. Jednak smakują one wyjątkowo słodko i nie są tak skomplikowane jak klonowe, poza tym, że wyczuwalne są w nich sztuczne aromaty.
Aby dodać więcej słodyczy i nieco metalicznego posmaku, posypcie je cukrem pudrem lub sosem czekoladowym na bazie kakao.
Bita śmietana z wanilią może również dodać nieziarnistej tekstury.
Oto haczyk dotyczący polew - nie ma odmierzonej ilości polew.
Dodaj tyle, ile chcesz - więcej lub mniej - w zależności od tego, co podpowie Ci Twój kubek smakowy.
Możesz również wysadzić swój umysł w powietrze uzupełniając dodatki w oparciu o swoją kreatywność.
Odkryj swoje kreatywne ograniczenia, eksperymentuj z niesamowitymi pomysłami i zasmakuj w najróżniejszych kubkach smakowych dzięki pysznym gofrom z dodatkiem konopi.
Zrzeczenie się odpowiedzialności
Działanie marihuany różni się w zależności od osoby.
Dlatego zanim wprowadzisz je do swojego organizmu, dobrze jest poznać szczegóły dotyczące ich stężenia i działania w organizmie.
Nie wahaj się skorzystać z pomocy swoich doradców medycznych, ponieważ mogą oni przepisać ci optymalną dawkę.
Zalecamy również powstrzymanie się od używania marihuany, jeśli przepisy prawne obowiązujące w twoim kraju piętnują marihuanę i nie pozwalają na jej spożywanie.
Wstrzymywanie się z chęcią posiadania marihuany może przynieść ci zwycięstwo za jakiś czas (kilka lat), ponieważ większość stanów w USA zniosła zakaz używania medycznej marihuany.
Kto wie - lekka cierpliwość, na razie, wynagrodzi ci legalną konsumpcję marihuany przez całe życie.