DLACZEGO KONOPIA?

blog_2

Konopie są nowoczesnym dodatkiem, który pasuje praktycznie do każdego jedzenia, pieczywa czy makaronu.

Konopie dodatkowo będą w stanie zapewnić dla naszego organizmu duże ilości składników wysokiej jakości. Ziarno konopne łuskane lub niełuskane zapewnia: - wiele aminokwasów oraz kwasów tłuszczowych - białko wysokiej jakości - kwas gamma-linolenowy - większość minerałów - błonnik - witaminy z grupy B oraz E Jaki ma to wpływ na ludzki organizm? - regeneruje komórki - poprawia trawienie - zmniejsza cholesterol - zwiększa odporność - poprawia stan naskórka - walczy z nowotworami - nie ma skutków ubocznych. Konopie są takim składnikiem, który będzie wspomagał zdrowy metabolizm komórek ze swoimi składnikami. Powinno się włączyć je do codziennej diety, ponieważ dzięki temu poprawi się zdrowie oraz samopoczucie. Samowystarczalność konopi nie może zostać przyćmiona przez żadną inną żywność. Konopie zapewniają organizmowi masę pozytywnych kwasów tłuszczowych, które będą miały swoją rolę w utrzymaniu komórek ludzkich przy życiu. Kwasy tłuszczowe są bardzo ważnym składnikiem naszej diety i należy je spożywać ponieważ ludzkie ciało nie jest w stanie ich tworzyć.

Konopie źródło zdrowia Konopie są doskonałym źródłem tych kwasów, dlatego można bez problemu decydować się na ich spożycie. Poza tym będą one zmniejszać ciśnienie krwi, poprawiają wydolność układu pokarmowego czy zmieniają temperaturę ciała. Ich brak może prowadzić do zmian w komórkach, które skutkować mogą kruchymi włosami, problemami z paznokciami czy kłopotami z łupieżem. Patrząc z biologicznego punktu widzenia jakość białka z konopi jest najwyższa z możliwych i będzie można je porównać do białka jaja czy mięsa. W świecie roślin jest zaraz po soi, ale białko z konopi będzie lepiej przyswajalne. Różnorodnosć składników, które znajdują się konopiach jest bardzo ważna, ponieważ dzięki temu będą one pozytywnie wpływać na cały nasz organizm. Żywność konopna to doskonałe białkowe pożywienie ze świata roślin. Nie ma innego tak kompletnego źródła białka. Tylko jedna trzecia nasion to węglowodany, w których znajduje się dodatkowo duża ilość błonnika, który będzie poprawiał trawienie. Wszystkie cenne właściwości są wykorzystywane bezpośrednio jako substancje o pomocniczym charakterze. Dzięki nim będzie można między innymi poprawić sobie odporność na infekcje czy powstawanie nieprawidłowych komórek nowotworowych. Żywność konopna, tak naprawdę może się stać doskonałą odpowiedzią świata medycyny na wiele współcześnie męczących nas chorób cywilizacyjnych. między innymi właśnie dlatego warto szerzej zainteresować się tymi produktami i wprowadzić je do swojej diety.