Mojito z konopiami indyjskimi na sposób kubański

blog_2

Takeaway:

Ten artykuł spodoba się osobom, które uwielbiają się naćpać i lubią pić Mojitos! Indywidualnie są to wspaniałe produkty, ale wyobraź sobie, co by się stało, gdybyśmy je połączyli. Kuszące... nieprawdaż!? Cóż, jak we wszystkim, istnieje dobra i zła droga. Jesteśmy tutaj, aby poprowadzić cię przez prawidłową i precyzyjną metodę, aby zrobić Mojito z konopiami indyjskimi.

Wyobraź sobie gorące letnie popołudnie, słońce świeci zbyt jasno, a powietrze wokół ciebie jest parne i zatkane wilgocią. Wstajesz i wachlujesz twarz, aby zwiększyć wydmuchiwanie powietrza z chłodnicy, ale to prawie tak, jakby chłodnica po prostu dmuchała powietrzem z zewnątrz, aby zamienić twoje miejsce w ogromny piekarnik.

I wszystko, czego pragniesz, to to idealne mojito z La Bodeguita del Medio na Kubie!

Dla tych z Was, którzy nie znają historii mojito, pozwólcie, że zabiorę Was kilka wieków wstecz. Chociaż dokładne pochodzenie jest trochę trudne do ustalenia, to kryją się za nim ciekawe teorie.

Niektórzy twierdzą, że afrykańscy niewolnicy, którzy pracowali na polach trzciny cukrowej na Kubie, pili Guarapo, który jest sokiem często spotykanym w mojito.

Teoria, którą uwielbiam (co nie znaczy, że jest prawdziwa) jest taka, że był to napój leczniczy stosowany do leczenia czerwonki i szkorbutu. Sir Francis Drake, na swoim statku płynącym do Hawany, używał tego napoju, aby wyleczyć swoich ludzi z tych chorób.

Z napojem tym związane jest jednak nazwisko Ernesta Hemingwaya, który często odwiedzał La Bodeguita del Medio i to właśnie on spopularyzował ten drink.

Mojo - źródłowe słowo mojito - oznacza "rzucać magiczne zaklęcie". I myślę, że drink jest trafnie nazwany. A jeśli jesteś w dobrym nastroju i chcesz trochę poeksperymentować, aby drink był jeszcze bardziej ekscytujący, możesz zrobić mojito z dodatkiem konopi indyjskich.

Wiem dokładnie, co myślisz! Magiczne zaklęcie zostało rzucone!

A jeśli zastanawiasz się, jak zrobić marihuanowe mojito, mam dla Ciebie idealny przepis. Myślę, że byłby to fantastyczny drink powitalny na małą imprezę, którą planujesz mieć. A jeśli jeszcze nie planowaliście, to żaden czas nie jest tak dobry jak teraz!


Ale, po pierwsze.

Jeśli naprawdę chcesz cieszyć się przepisami na marihuanę, używaj najlepszej jakości marihuany. A dla optymalnego wykorzystania, marihuana powinna być utwardzona. Proces dekarboksylacji jest fundamentalny. Powiem ci dlaczego.

Surowa marihuana" THCA i CBDA są kwaśnymi wariantami kannabinoidów - to znaczy, że kannabinoid ma dołączoną grupę karboksylową. Tak naprawdę nie poczujesz haju, jeśli twoja marihuana nie zostanie zdekarboksylowana, aby dać THC i CBD.

A skoro chcemy używać marihuany, to chcemy się naćpać, prawda?

Proces dekarboksylacji jest bardzo prosty, i chociaż słowo to wydaje się skomplikowane, oznacza to po prostu, że wystawiamy konopie na działanie ciepła.

Po co jednak te skomplikowane słowa? Nigdy tego nie rozumiem.

SPIS TREŚCI

  • DEKARBOKSYLACJA:
  • PRZEPIS NA RUM Z DODATKIEM KONOPI
  • CANNABIS MOJITO RECIPE (w końcu):

DEKARBOKSYLACJA:

  • Użyj młynka, aby rozbić swój autobus z konopi na mniejsze kawałki. (Szczerze mówiąc, młynek jest po prostu "fajny" w użyciu. Możesz łatwo użyć swoich rąk, aby to zrobić też).
  • Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 110 stopni Celsjusza. I Jestem pewien, że wiesz, jak bardzo jestem analityczny o tych temperaturach wspomnianych w przepisie!
  • Podczas gdy Twój piekarnik się nagrzewa, możesz umieścić marihuanę na blasze do pieczenia.
  • Umieść arkusz z marihuaną wewnątrz piekarnika. Niech się nagrzewa przez 40 minut (Więcej lub mniej może wpłynąć na moc twojej marihuany. Nie chciałbyś ryzykować żadnych odchyleń, prawda?)

No i gotowe!

Robiąc ten fantastyczny napój z CBD, potrzebujemy kilku podstawowych składników i narzędzi kuchennych.

SKŁADNIKI:

  • Liście mięty - około 7g. Naprawdę nie wiem, jak zmieniłby się przepis, gdybyś wziął 8g, ale ok.
  • Cukier rafinowany lub brązowy - 14g
  • Pół limonki - albo pokrojona w plasterki, albo jej sok. Wydaje mi się, że sok jest lepszy. Yup, wybierz sok.
  • Około 45-60 ml rumu nasyconego marihuaną Użyj wysokiej klasy białego rumu, jeśli chcesz, aby smakował lepiej. Oczywiście, że chcesz, żeby smakowało lepiej! W takim razie, biały rum.
  • Woda mineralna lub sodowa Możesz użyć sprite'a lub wody gazowanej, jeśli chcesz. Spróbuj różnych wariantów i wybierz to, co lubisz najbardziej. W końcu to będzie Twój przepis, gdy już go zrobisz.

Jeśli chcesz udekorować swój drink, użyj kilku liści mięty lub liści konopi. Bądź pomysłowy! Ale nie dodawaj jabłek!

PRZEPIS NA RUM Z DODATKIEM KONOPI

Istnieje kilka sposobów na zrobienie rumu nasączonego konopiami indyjskimi. Jedyną różnicą jest ilość czasu, jaką trzeba na to poświęcić. A także, w zależności od czasu, zmienia się moc.

Ponieważ wszyscy jesteśmy leniwi i chcemy, żeby wszystko było zrobione szybko, podzielę się najpierw przepisem, który wymaga mniej czasu. Używam tego, ponieważ leniwy to ja, a ja jestem leniwy. Jeśli jednak zależy Ci na tym przepisie na napój z marihuany, polecam ten drugi.

Technika 1:

  • Porady 1: Użyj wysokiej klasy białego rumu, tak aby po całej ciężkiej pracy, jaką wykonujesz, przyrządzone mojito smakowało bardziej niż cokolwiek innego.
  • Użyj rajstop lub pociętych rajstop jako woreczka do herbaty. Umieść w niej marihuanę.
  • Zawieś prowizoryczną torebkę z herbatą w butelce lub pojemniku z rumem. Możesz pozwolić, aby górna część rajstop wystawała poza pojemnik, aby po zmacerowaniu marihuany można było ją łatwo wyjąć.
  • Umieść pojemnik w lodówce i pozwól, aby napar utrzymywał się przez co najmniej 24-48 godzin.
  • Teraz możesz usunąć prowizoryczną torebkę z herbatą.

Voila, Twój rum z dodatkiem konopi jest gotowy.

Technika 2:

  • Porady 2: Użyj pełną butelkę rumu do tej metody, ponieważ moc produktu końcowego produktu końcowego jest dość wysoka.
  • Umieść marihuanę w butelce z rumem.
  • Wzdłuż z tym, dodać około 20g liści konopi, łodyg lub pączków do niego.
  • Zamknij butelkę prawidłowo i umieść ją w świeżym, ciemnym miejscu.
  • Daj butelce dobry wstrząsnąć raz lub dwa razy w tygodniu.
  • Kontynuuj ten proces przez co najmniej dwa miesiące.
  • Po upływie dwóch miesięcy otwórz butelkę, odcedź marihuanę i jej resztki, a następnie przelej rum z powrotem do butelki.

Porada 3: Bezużyteczne konopie do tej metody, ponieważ kannabinoidy są całkowicie rozcieńczone w tego typu maceracji. Stąd potencja jest naprawdę wysoka.

A teraz, możemy w końcu przejść do przepisu na mojito z dodatkiem konopi. Ale, nie bądź pochopny i zignoruj powyższe procedury.

Ponieważ, Porada 4.: aby mojito było niesamowite, i aby cieszyć się hajem (tak jak chcesz), wszystkie powyższe są kluczowe.

CANNABIS MOJITO RECIPE (w końcu):

  • Weź cukier, liście mięty i wyciśnięty sok z limonki i rozgnieć je na pastę za pomocą tłuczka. Porady 5: Istotne jest, abyś nie kroił liści mięty, ale zmiażdżył je na tyle, aby olejki eteryczne wyciekły z zioła.
  • Dodaj kruszony lód i rum nasączony konopiami indyjskimi, który przygotowaliśmy z wielką starannością. z dużą starannością.
  • Dodaj swój ulubiony rodzaj napoju gazowanego.
  • Udekoruj miętą lub liśćmi konopi, ponieważ Porada 6: co dobrze wygląda, jeszcze lepiej smakuje!

Jeśli chcesz pobawić się składnikami, miksolog Kenji Jesse ma dla Ciebie kilka rad. Możesz zastąpić cukier puder lub syrop cukrowy miodem i użyć piwa imbirowego zamiast wody sodowej. To sprawi, że Twój drink nabierze zabawnego charakteru!

Ponadto, jeśli znudziło Ci się używanie zwykłego rumu, nie musisz sztywno trzymać się przepisu. Można dodać świeże owoce rum lub aromatyzowane rum, zamiast. To sprawi, że będzie smakować inaczej i niesamowicie.

A jeśli nie jesteś w nastroju do picia, możesz zrobić miętowe popsicles mojito z dodatkiem konopi indyjskich. Smakują tak dobrze, a ja nie spotkałam osoby, która nie lubi popsicles!

Gotowanie z marihuaną to świetna zabawa, ponieważ po pierwsze, jest to rodzaj wariacji, którą lubisz gotować, aby dobrze się bawić i pozwolić sobie na zatracenie. A po drugie, oczekiwanie, które rodzi się w tobie podczas gotowania, sprawia, że smakuje słodko bardziej niż możesz to sobie wyobrazić!

Podczas gdy większość z was zrobiła i próbowała marihuanowe browniesto zdecydowanie powinieneś wybrać się na marihuanowe mojito na parne lato.

A jeśli pogoda jest zbyt zimno, aby cieszyć się mojito, proponuję CBD infuzji kawy. Bo szczerze mówiąc, kto nie lubi kawy?

Porada nieskończoności: Ale proszę, spróbuj najpierw tego mojito?

Advice infinity + 1: Mojitos jako napój jest tak smaczny, że ludzie na ogół nie mogą śledzić, ile piją. Ale ponieważ ten napój zawiera konopie indyjskie, powinien być spożywany z umiarem.

Jeśli zaczynasz, spróbuj wypić go w małej ilości, najlepiej w domu. Możesz nawet unikać mieszania go z alkoholem. Ciesz się smakiem i hajem, ale bądź ostrożny i zachowaj bezpieczeństwo.


Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 3 Average: 4.7]